رشت- ایرنا – مدیر جهاد کشاورزی رضوانشهر از آغاز اولین کشت مکانیزه برنج در سطح ۲ هکتار از شالیزار های این شهرستان خبر داد .
فرامرز آصفی روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نوید شعبانی کشاورز شالیکار روستای گیل چالان، از توابع بخش مرکزی رضوانشهر با استفاده از تجهیزات مکانیزه، کار نشاء برنج را در ۲ هکتار از شالیزار شخصی خود آغاز کرد.
وی با تاکید بر این که رعایت پروتکل های بهداشتی در فعالیت های کشاورزی یک اصل است، خطاب به شالیکاران گفت: ضمن اسفاده بهینه و مطلوب تر از منابع آبی، از هرگونه اسراف و هدر رفت این نعمت الهی پرهیز کند.
آصفی گفت: با شروع نشا کاری دغدغه شیوع ویروس کرونا جدی است و اگر موارد مهم در رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله تردد، اسکان، تهیه غذا و صرف آن و مهمتر از همه به کارگیری کارگران مورد بی توجهی قرار بگیرد، ممکن است با یک فاجعه مواجه شویم.
مدیر جهاد کشاورزی رضوانشهر افزود: عواملی نظیر سختی کار، عدم رغبت جوانان به این شغل، بالا بودن سن بهره برداران، هزینه بالا و عدم توجیه اقتصادی در کشت سنتی برنج موجب شده تا شالیکاران از ورود ماشین آلات و تجهیزات مکانیزه کشت برنج استقبال کنند.
کارشناسان کشاورزی صرفه جویی در وقت، انجام به موقع عملیات کاشت، کاهش هزینه تولید، افزایش بهره وری نیروی کارگری و افزایش تولید محصول را از جمله اهداف مکانیزاسیون برشمرد.
شهرستان رضوانشهر با حدود ۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲۰ روستا در ۷۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده که دارای ۱۰ هزار هکتار شالیزار است، از این میزان تا کنون حدود ۷۰ درصد شخم اول و ۲۰ درصد هم آب تخت شده است.